fbpx

Het was ondanks het onstuimige weer, heel gezellig in hartje Blerick. Kijk op Facebook voor de foto's met Chielke en voor een algemene impressie van Koningsdag

-----------------------------------

Koningsdag zaterdag 27 april 2019!

Eén dag in het jaar kleurt Blerick compleet oranje. Op Koningsdag natuurlijk! Winkelhart Blerick kent al vele jaren een zeer uitgebreide Oranjemarkt. Een mooie traditie op Koningsdag, die in de wandelgangen de grootste van heel Limburg wordt genoemd. Op 27 april, de nationale feestdag, wordt iedere vierkante meter van het Blerickse centrum oranje.

KinderFantasieMarkt
In hartje Blerick start om 7:00 uur ’s-ochtends de KinderFantasieMarkt. Tijdens deze vrijmarkt verkopen kinderen zelfgemaakte en tweedehands spullen. Dit brengt volop bedrijvigheid en gezelligheid! De kaartverkoop voor de KinderFantasieMarkt is inmiddels geweest en ondanks de uitbreiding van straten wederom volledig uitverkocht! De organisatie zet dit jaar extra in op de duurzame gedachte. Afgelopen jaar werd er in totaal voor 25.000 kilo afval achtergelaten in de gemeente Venlo! De kosten van verwerking rijzen de pan uit en het is uiteraard slecht voor het milieu. Vanaf dit jaar zal er géén vuilniswagen meer beschikbaar zijn en wordt iedere verkoper erop gewezen niet verkochte spullen weer mee naar huis te nemen. Laten we hier samen op toezien.

Koningsmarkt
Dit kleurrijk geheel gaat vanzelf over in de grote oranjemarkt die als een groot lint door het hele centrum staat opgesteld. Vele kooplieden zijn van de partij om hun producten aan te prijzen. De commerciële markt en de winkels zijn op deze zaterdag 27 april geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Het beloofd een fantastische dag te worden voor jong en oud!

Kinderamusement met CHIELKE, Bigband’81 en de Joeks-Jagers!
Naast kraampjes, standwerkers, verkoopwagens en mooie acties van de Blerickse winkeliers, wordt er ook een flinke portie entertainment aangeboden. Tussen 14 uur en 18 uur zijn er diverse optredens op het Antoniusplein. Op het podium treedt vanaf 14 uur Bigband ’81 op. Ze spelen in 3 sets het complete dak eraf! Een powerband met een geweldig repertoire. Zeker ook de moeite waard is het dubbele optreden van de Joeks-Jagers. Zij geven acte-de-présence om 15 uur en om 16.30 uur. Een geweldige hommage aan de Limburgse fanfare- en muziekcultuur! Voor de kids wordt er ook een leuke attractie geplaatst, vissen vangen en een draaimolen! En Chielke is er natuurlijk ook weer bij. Die wil dit feestje niet missen!

KidzBase – het goede doel!
Ieder jaar wordt er aandacht geschonken aan een goed doel. Dit jaar wordt er speciaal aandacht gevraagd voor KidzBase. KidzBase richt zich op kinderen met grote zorgen en wil bijdragen aan het creëren van een glimlach op het gezicht. Zo kan een kind ook echt weer even kind zijn! KidzBase geeft door middel van kleinschalige projecten kleur aan het leven van kinderen en geeft ze het gevoel dat ze speciaal zijn. En dat zijn ze uiteraard! Kijk op de site van KidzBase voor meer informatie.

KAARTVERKOOP KINDER-FANTASIE-MARKT

Wil jij op deze vrijmarkt staan? De kaartverkoop voor de KinderFantasieMarkt bij de Reddingsbrigade is geweest en inmiddels bijna uitverkocht. De laatste kaartjes zijn verkrijgbaar bij Opa Jos, Kloosterstraat 38.

TE KOOP BIJ OPA JOS!
Heb je nog geen kaartje, ga dan naar Opa Jos op de Kloosterstraat 38.

Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag
10.00 - 17.00 uur
.....
Vrijdag
10.00 - 20.00 uur
.....
Zaterdag
10.00 - 16.00 uur

Een kaartje kost maar € 3,50 en je mag maximaal 2 kaartjes per persoon kopen. Er kan alleen contant en gepast worden betaald. Volg ook ons Facebookevent voor de laatste informatie en laat meteen je Facebookvrienden weten dat je er ook bij bent :) 

Heb je een commerciële kraam en interesse om op de Koningsmarkt te staan? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 foto © Wim van Groenendaal

naar boven...