fbpx

Grootste KinderFantasieMarkt van Limburg!

Eén dag in het jaar kleurt Blerick compleet oranje. Op Koningsdag natuurlijk! Winkelhart Blerick kent al vele jaren een zeer uitgebreide Oranjemarkt. Een mooie traditie op Koningsdag, die in de wandelgangen de grootste van heel Limburg wordt genoemd. Op 27 april, de nationale feestdag, wordt iedere vierkante meter van het Blerickse centrum oranje.Wilt u zich als standhouder aanmelden voor de markt, ga dan naar info. (hier vindt u de aanmeldformulieren).

Koningsdag 2018
Vrijdag 27 april

Eén dag in het jaar kleurt ook het Lambertusplein en omgeving oranje. Op deze nationale feestdag wordt iedere vierkante meter van Winkelhart Blerick benut. Op het Lambertusplein e.o. en omgeving en in het bewonersgebied Ruijsstraat/Maasbreesestraat/Averbodestraat/Tiendstraat start om 7:00 uur ’s ochtends de Kinder-Fantasie-Markt. Tijdens deze vrijmarkt krijgen kinderen de kans zelf gemaakte of tweedehands spullen te verkopen. Let op! Het is alleen toegestaan voor kinderen om spullen te verkopen met behulp van een plaatsbewijs. Voor het gehele gebied wordt via de gemeente vergunning verleend. Personen zonder plaatsbewijs kunnen dus niet op de vrijmarkt zitten. Op het Lambertusplein is de organisatie in handen van de Reddingsbrigade. Op de andere locatie zorgt Scouting Lambertus met eventuele inbreng van de directe bewoners dat het allemaal goed verloopt.
 

Koningsmarkt poster 2018

PROGRAMMA

Kinder-Fantasie-Markt
In hartje Blerick start om 7:00 uur ’s-Ochtends de KinderFantasieMarkt. Tijdens deze vrijmarkt verkopen kinderen zelfgemaakte en tweedehands spullen. Dit brengt volop bedrijvigheid en gezelligheid!

KAARTVERKOOP
De kaartverkoop voor de KinderFantasieMarkt was op maandag 9 april. Op deze dag zijn niet alle kaarten verkocht. U kunt nog kaartjes kopen bij SierenSo, Kloosterstraat 15, Blerick. Één kaartje kost €3,50. Per persoon mogen maximaal 2 kaartjes worden gekocht. U kunt alleen gepast en contant betalen!

Grote markt en winkels geopend van 9u tot 18u
Dit kleurrijk geheel gaat vanzelf over in de grote oranjemarkt die als een groot lint door het hele centrum staat opgesteld. Vele kooplieden zijn van de partij om hun producten aan te prijzen. De commerciële markt en de winkels zijn op deze vrijdag 27 april geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Activiteiten voor jong en oud
Naast kraampjes, standwerkers, verkoopwagens en mooie acties in de winkels zelf, wordt er ook een muzikaal programma aangeboden. Er zijn optredens op de markt en bij de gezellige cafés die Blerick rijk is. Kortom een dag vol gezelligheid voor jong en oud. Zo is er vanaf 14.00 uur ieder uur een optreden van BigBand'81 op het Antoniusplein en zullen de JoeksJagers ook acte de presence geven.

Goed doel
Er wordt dit jaar speciale aandacht gevraagd voor Stichting Jantje Beton. Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Alle kinderen moeten dagelijks kunnen spelen en bewegen. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN! Meer informatie vindt u op https://jantjebeton.nl

De kaartverkoop Kinder-Fantasie-Markt

De kaartverkoop voor de KinderFantasieMarkt was op maandag 9 april. Op deze dag zijn niet alle kaarten verkocht. U kunt nog kaartjes kopen bij SierenSo, Kloosterstraat 15, Blerick. Één kaartje kost €3,50. Per persoon mogen maximaal 2 kaartjes worden gekocht. U kunt alleen gepast en contant betalen!

De markt

Men dient te allen tijde de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen. De vrijwilligers zijn duidelijk herkenbaar en lopen door het hele centrum. Na afloop is iedereen verplicht zijn of haar vak opgeruimd achter te laten. Hierop wordt streng gecontroleerd. Op diverse plaatsen is het mogelijk het afval te deponeren in containers die hiervoor speciaal geplaatst worden. Let op: Er wordt niet meer rondgereden met een vuilniswagen, dus alles dient door de vervuiler zelf opgeruimd te worden! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de Koningsmarkt een kleurrijk geheel blijft.
 
De vrijhandel is alleen toegestaan met behulp van een plaatsbewijs. Voor de volgende locaties zijn plaatsbewijzen te koop:
  • Lambertusplein
  • Eerste Graaf van Loonstraat
  • Eerste Maasveldstraat
  • Averbodestraat
  • Tiendstraat
  • Laurentiusstraat vanaf Steegstraat richting Averbodestraat
  • Ruijsstraat vanaf rotonde tot aan Maasbresestraat
  • Maasbreesestraat tot aan Averbodestraat.
  • verkoop vanuit alle andere straten is verboden. Er wordt gehandhaafd door de politie.

Goed doel
Er wordt dit jaar speciale aandacht gevraagd voor Stichting Jantje Beton. Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Alle kinderen moeten dagelijks kunnen spelen en bewegen. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN! Meer informatie vindt u op https://jantjebeton.nl

naar boven...