fbpx

Antoniustoren opnieuw aangelicht

Antoniustoren John Smit lr socials

In navolging van vorig jaar, wordt de Antoniustoren gedurende de Vastelaovesperiode weer in de kleuren van de Wortelepin gezet. Het initiatief van centrummanagement en Winkelhart Blerick is vorig jaar geboren en toen als verrassing voor de gemeenschap en Vastelaovesgezelschap De Wortelepin uitgevoerd. Tot en met carnavalsdinsdag is de kerktoren in hartje 

Blerick in de Blerickse vastelaoves kleuren gehuld.

Hart onder de riem

“Voor de tweede keer op rij wordt vastelaovend niet gevierd zoals we dat volgens traditie zo graag doen. Door de huidige Covid-19-maatregelen, kunnen we ons programma helaas niet ten uitvoer brengen en wordt er wéér geen prinselijk trio uitgeroepen”, aldus Vors Carotius VIII, Maurice Holthuijsen. En dat is enorm balen. Vorig jaar werd de vereniging en heel Blerick verrast met de aangelichte kerktoren. Een cadeau van de Blerickse ondernemers als hart onder de riem voor de gemeenschap. Een nieuwe traditie werd geboren. Dit jaar zochten de centrummanager en de vorst elkaar weer op en gingen samen voor een vervolg. 

Landmark voor Blerick-centrum

Het centrum gaat voor een permanent lichtbaken, een plek die verwijst naar het mooie Blerick aan de Maas. “De Antoniustoren leent zich daar geweldig voor: Als een landmark verwelkomt deze de bezoekers van hartje Blerick” aldus centrummanager Sjoerd van Heijster. Daarnaast staat de toren op de juiste plek, omdat deze de Maas ook met het centrum verbindt. De insteek is dat de toren door het jaar heen van kleur wisselt en zo aandacht vraagt voor activiteiten in een bepaalde periode. Nu is dat Vastelaovend.

 

Uiteraard werden deze plannen met het kerkbestuur besproken. Mijnheer Pastoor vindt het een mooie gedachte dat op deze wijze de kerk ook op een leuke en positieve wijze wordt belicht. Samen met het kerkbestuur werd afgesproken dat BIZ Blerick een nieuwe installatie mocht aanbrengen om de kerktoren te verlichten. Gemeente Venlo heeft daar via de corona-ondersteuning ook aan bijgedragen. Twan Jonkers, voorzitter Winkelhart Blerick is blij met dit initiatief. "Uiteraard wordt het geen disco, maar kunnen we wel oprecht zeggen dat “Bliërick straolt”, aldus Mijnheer Pastoor. En voor nu is het fijn dat iedereen toch nog een beetje kan genieten van de Vastelaovend.

 “Dao genete weej van!”


 foto © John Smit Fotografie
vlnr: de heren kapelaan Boby Thomas, Twan Jonkers, Maurice Holthuijsen, Sjoerd van Heijster, Mon Wismans

naar boven...